Tökkiikö kaurapuuro? Tekiskö mieli kahvin kanssa marjapiirakkaa mutta kun pitäisi vähän vahtia noita linjoja? Mitäs jos söisit sitten kaurapuurosi piirakan muodossa? Onnistuu, ja terveellisesti !

Alunperin törmäsin BC piiraaksi kutsutun marjapiiraan reseptiin puolitoista vuotta sitten eräässä blogissa (tässä linkki siihen alkuperäiseen reseptiin). BC tulee sanoista Bikini Challenge, ja nimi juontuu siitä että jossain muodossaan tuolla piiraalla saattoi korvata Fitfarmin Bikini Challenge-valmennuksen aamupalapuuron. Resepti näytti näppärältä jopa tällaisen hyvin kausiluontoisen jauhopeukalon eikä-kovinkaan-kodinhengettären silmin, joten meni kokeiluun. Eka versio ei vielä ihan vakuuttanut makuhermoja, mutta pikku hiljaa lämpenin kun kokeilin uudelleen ja vähän reseptiä rukkailin.

Oma versioni on tosiaan modifioitu, pitää sisällään muunmuassa enemmän skyriä alkuperäiseen nähden enkä ole päällistenkään kanssa niin nuuka että tarkkaan mittailisin. Viikonloppuversioihin saatan koristella pinnan myös puolella desillä hyytelösokeria, mikä ei ole enää ihan niin terveellistä mutta antaa kauniimman pinnan. Muuten resepti ei sitten kyllä sisälläkään lainkaan ylimääräistä rasvaa eikä sokeria.

RESEPTI

Pohja
1 muna
1/2 prk skyr / 70g maitorahkaa
1dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavarouhetta (suosikkini Lidlin sekoitus jossa myös chiansiemen ja gojimarja)
suolaa
Vettä

Täyte
1 muna
2 prk skyr
200g marjoja / hedelmiä

Voitele vuoka esim. kookosöljyllä.
Sekoita pohjan ainekset kulhossa ja notkista hieman vedellä jos tarvitsee notkeampaa.
Paista pohjaa uunissa 15min 200°C.

Vatkaa 1 muna ja skyr sekaisin (voit myös käyttää kaksi valkuaista ja yhden keltuaisen ja tehdä kunnon vaahtoa ja sitten sekoittaa vasta skyr mukaan, täytteestä saa näin vielä hiukan kuohkeampaa).
Sulata marjoja tai pilko hedelmiä sen mukaan mitä ajattelit laittaa täytteeksi.
Levitä skyr-seos pohjan päälle ja marjat skyr-seoksen päälle.
Paista koko piirakkaa vielä uunissa uudelleen 15min 200°C.

Anna jäähtyä hieman (ettei sisus leikattaessa valu) ja nauti!
 
Tässä muutamia omia suosikkejani:

Vadelmia ja mustikoita & vaniljaskyr

bcpie4.jpg

Vadelmia & vanilja-suklaamuruskyr
bcpie1.jpg

Omenaa, kanelia & uuniomenaskyr (kanelia hieman myös pohjaan mukaan)
bcpie3.jpg

Mandariinia & mangoskyr
bcpie2.jpg

Puuroaamiaisen veroinen annos tätä on jopa puoli piirakkaa kerralla! Mutta aina toki voi myös syödä kahvihetken herkkuna ihan normaalin piiraan tapaa pienemmissäkin osissa ;)

Eikun siis kokeilemaan - ja jos ei skyrien maku tunnu omalta (ne makeutusaineet ja esanssit) niin kukaan ei estä tuunaamasta tätä vaikkapa maustamattomasta rahkasta. Sama meininki, korvaa vain skyrit rahkalla.
Variaatioissahan on rajana ainoastaan mielikuvitus!