Joulukuun treenikooma on selätetty! Ensimmäisen treeniviikon aloitin rauhallisemmin kolmella salitreenillä, nyt sitten sain läpi jopa neljä treeniä + tankotanssi. Pikku hiljaa energiat alkavat taas virrata ja motivaatio nousta vaikka hieman herättelyä se tarvitsee aina pidemmän pakkotauon jälkeen.

Tällä hetkellä mun minimitavoite on kolme treeniä per viikko - yläkroppa (olkapää-ojentaja-rinta-hauis), selkä-vatsat ja jalkatreenit. Jos ehdin tehdä neljä treeniä, niin teen vielä toisen jalkapäivän mutta niin että  keskityn toisena päivänä sitten erityisesti pakaraan. Jalat mulla on edellä muuta kroppaa koska olen aina ollut vähän tällainen luonnostaan reitevä - varsinkin etureidet ottaa helposti vastaan treeniä ja niihin ei tarvitsekaan niin keskittyä. Takaosastoa saa kuitenkin kehittää edelleen, yläkroppaa samoin ja vaikka selkä-vatsapäivä on vähän mun henkilökohtainen inhokki tällä erää niin nimenomaan keskivartalon vahvuutta tarvitsisin nyt kehittää jos haluan edetä tankotanssissa eteenpäin kohti haastavampia liikkeitä.

Lauantaina oli mukavan aktiivinen treenipäivä, oli ensin vähän tankotanssia meidän mukavalla porukalla ja sen jälkeen kävin tekemässä salilla vielä jalkatreenin. Tällä kertaa jalkatreeni oli seuraavanlainen:

- Lämmittely: 7min crosstrainer
- Smithissä kyykyt sarjana: ensin kapea asento (jalat vierekkäin) x 8, sitten perusasento (lantionleveys) x 8 ja sitten sumokyykky x 8. Nämä putkella ja tauko, kolme kierrosta. Painoja tangossa vain 10kg.
- Askelkyykyt lisäpainolla (8kg kahvakuulat molemmin puolin ) 3 x 30
- Mave kahvakuulalla (16kg), step-laudalla seisten
- Lantionnostot 3 x 12 lisäpainolla
- Nousut boxille vuorojaloin lisäpainolla (8kg kahvakuula)
- Pakarapotku taljassa 3 x 8-10 (30kg)
- Loppuvenyttelyt

Jalat hapottui tehokkaasti ja kokonaisvaltaista tuntumaa tuli kyllä (näin päivän päästähän sen varsinkin huomaa.. ) Ja kun perjantaina tuli tehtyä ne selät ja vatsat, ja tankoilussa tarvitsi kuitenkin vähän käsiäkin, niin juuri tällä hetkellä ei ole juuri mitään kohtaa kropassa mitä ei tuntisi treenanneensa.
Onnistunut treeniviikko siis! :D

legday_meme1.jpg

Sunnuntain lepopäivä tuli siis nyt ihan oikeaan saumaan, kroppakin tarvitsee sitä nyt ihan oikeasti, ja tällä kertaa lepopäivä todellakin on lepopäivä senkin puolesta että mittari näyttää -24°C. Kova pakkanen estää myös ne normaalit sunnuntai-aamujen monen kilometrin mittaiset lenkit koirien kanssa. Nyt kun ulkona ei tarkene käydä kuin pienempiä kiepauksia on pakko olla enemmän aloillaan ja korkeintaan tehdä vähän kehonhuoltoa venyttelemällä - mikä onkin yksi sellainen asia johon saisin kiinnittää enemmän huomiota.