Viikot vaihtuu, treenit kulkee. Edelleen olen saanut pidettyä kiinni salikäyntikerroista melko hyvin. Koko kroppa on tullut läpikäytyä joka viikko ja lisäksi kerran kaksi tankoilua siihen päälle. Tankoilussa on jotenkin päässyt taas vähän eteenpäin, muutamia uusia pitoja tullut ja viimein pystyn myös kääntymään invertistä takaisin oikeinpäinkin jos siltä tuntuu. Flunssakaan ei sitten iskenyt päälle! Mikä on tietysti ihanaa, ettei sen takia ole tarvinnut hyvää rytmiä lopettaa.

riisikakut.jpg

Viikon 8 loppupuolella alkoi vähän tehot hiipua joten päätin keventää viikolle 9 sekä päätin aloittaa myös herkkulakon hetkeksi. Ajatus lähti ihan karkkilakosta, siis että siistii ruokavaliota vielä niin että jää kaikki ohisyömiset veks ja viikonlopun "karkkipäivätkin" hetkeksi pannaan. Mutta samalla nyt tuli sitten rajoitettua noita sallitumpiakin herkkuja, eli viikolla en syö myöskään proteiinipatukoita ja koitan olla napsimatta niitä taateleitakaan makeannälkään. Kiinnitän myös huomiota taas terveellisiin rasvoihin enemmän, eli että tulisi nautittua hyviä rasvanlähteitä (oliiviöljy, pähkinät, kookosöljy.. ) eri aterioilla ja vältettyä margariinia. Leipää korvaan myös jonkun verran riisikakuilla. Muuten aterioiden perusrunko on aika sama kuin ennen. Lähinnä se ylläpitokauden 80/20 mentaliteetti on nyt tiukentunut niin että joku 98% yrittäisi vetää puhtaasti. Eka yrittämällä jaksoin pitää herkkulakkoa melkein 11pv putkeen. Välille osui yksi "sortuminen", ensimmäisenä perjantaina jäi yksi ateria välistä ja söin sitten raakasuklaapatukan sen tilalle. Seuraavaa viikonloppua vasten herkuttomuus ei enää tuntunutkaan niin hauskalta kun muilla elämän alueilla tuli vastaan sellaisia asioita ettei herkuista nipottaminen enää tuntunutkaan kauhean tärkeältä. Hölläsin meininkiä sitten hieman pariksi päiväksi ja nyt taas palaan takaisin ruotuun alkavalle viikolle.

Jos kiristelystä jotain positiivista voi löytää niin huomaan tulevani luovemmaksi ruuanlaiton suhteen ja innostun kokeilemaan uutta kun vähän astuu pois urautuneista vaihtoehdoista. Vaikka söisi terveellisestikin niin sitä helposti kausittain sortuu syömään samoja ruokia päivästä toiseen ja vaihtelu kyllä virkistää. Toissa viikonloppuna tein prodemuffinsseja, seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla suklaista raakakakkua.

jalat.jpg

Kevyemmän viikon treenit sisälsivät yhden tankotanssitunnin, yhden jalkatreenin ja yhden selkä/vatsatreenin ripauksella olkapäitä. Lauantaina vietin kotisalilla W.A.B.B.A. Team Finlandin vetämässä Body & Fitness -seminaarissa. Osittain hyvää muistutusta vanhoista perusasioista ja osittain uuttakin asiaa ja lisäksi kunnon demonstraatiot jalkatreenistä, olkatreenistä ja selkätreenistä joka olikin kyllä kunnon meininkiä. Koekaniinit joutuivat jalkatreenin jälkeen kirjaimellisesti kierimään pois prässin alta. Että hieman tehokasta menoa! Ilman varmistajaa vieressä ei pysty yksin treenatessa pääsemään samaan tehokkuuteen mutta kyllä siitä silti hyviä periaatteita sai millä voi nostaa omienkin treenien intensiteettiä hieman!

Toivottavasti nyt taas uudella energialla nousuun alkavalla treeniviikolla!