Taas tuli tehtyä uusi aluevaltaus, jotenkin nämä akrobatiapohjaiset lajit vain vetävät puoleensa! Kuopion Ready Set Polella oli Unelmien liikuntapäivän puitteissa mahdollisuus tutustua ilmajoogaan edulliseen hintaan ja perään oli vielä rengastrapetsin alkeistunti, joten olihan sinne päästävä viimein testaamaan tuokin laji, kun miltei vuoden verran on jo kiinnostanut päästä kokeilemaan.

ilmajooga.jpg

Hieman jännittyneenä mutta innostuneena siis suunnattiin tunnille. Ohjeistuksena oli että päällä tuli olla pitkät housut ja kainalot peittävä paita, mulla oli pitkähihainen paita ja trikoot. Meikkiä ei myöskään saanut olla, ihan siksi että liinat pysyisivät mahdollisimman puhtaina. Mulla oli kyllä hieman vedenkestävää silmämeikkiä mutta ei mitään puutereita tai peitevoiteita iholla.

Ilmajoogaa muunmuassa vahvistavia ja palauttavia tunteja, ja luulen että tämä näytetunti oli enemmän sitä palauttavaa mallia. Olin odottanut päästä kokeilemaan kaikenlaisia liinassa tehtäviä kivoja liikkeitä, vähän kuin rengastrapetsillakin omiaan, mutta enemmän tämä tunti koostui erilaisista venytyksistä ja venyttävistä roikunnoista. Kuvassa yllä yksi harjoite, jossa roikuttiin liinassa lantiosta ja nostettiin jalkoja ylös ja käsille laitettiin mahdollisimman vähän painoa. Tehtiin myös sellaista versiota jossa kädet olivat ilmassa, pidettiin kyynäräpäistä kiinni, ja jalat roikkuivat alaspäin samalla kun oltiin edelleen lantion varassa roikkumassa. Venytyksiä tuli niin jaloille, käsille kuin selkä-hartia-alueelle ja aivan lopuksi kiivettiin liinan sisään kokonaan kiikkumaan kuin riippumattoon rentoutusharjoituksen ajaksi.

Vaikka jäin hieman kaipaamaan niitä taitoliikkeitä niin kokemus oli kiva - ja hyödyllinen. Toimistotyöläisenä selkäni on taas jumitellut viime viikon kevyemmän treeniviikon ja päätteen ääressä könöttämisen seurauksena ja automatkalla tunnillekin tuntui ettei oikein ole mukavaa asentoa istua niin ettei selän lihakset jostain kohtaa vihoittelisi. Ilmajoogatunnin jälkeen olo oli kertakaikkiaan kuin uudestisyntyneellä. Aivan käsittämätön tunne kun huomaa että mihinkään kohti selkää ei yhtäkkiä satu tai jumita! Varmasti yksi tärkeä harjoite oli riipunta jossa kangas kiersi lapojen takaa, toi venytystä reilusti juuri niska-hartia-alueelle. Jälkeenpäin selässä on sitten ollut kyllä ihan treeninjälkeistä lihasaristusta, eli jotain tuli kyllä tehtyä selvästi tunnilla, mutta sehän ei tunnu ollenkaan pahalta kuten taas jumitukset todella tuntuvat. Riipunnat lonkkien ja lapojen varassa toki tuntuivat alkuun vähän epämukaviltakin mutta kun tuntumasta pääsi ohi ei se sitten ollut niin paha. Välillä piti toki korjata liinan asentoa vähän leveämmäksi.

Ilmajoogasta jatkettiin sitten vielä sinne rengastrapetsin alkeistunnille joka oli minulla kolmas kerta sitä lajia. Edelleen perustaitto tökkii, sivutaitolla ja kuperkeikkataitolla pääsen renkaalle paremmin. Välillä tuntui että nythän se perustaittokin lähtee kunnes ohjaaja tuli korjaamaan, mulla oli väärä ote renkaasta - Hah! Niinpä tietysti ja back to square one.. Ilmeisesti tarvitsisi nyt vatsalihasten lisäksi harjoittaa myös leuanvetoja MYÖTÄOTTEELLA, kun olen keskittynyt nyt vain vastaotteeseen.

Varsinaisina liikkeinä oli yhden polven riipuntaa, merenneitoa ja amazonia sekä reiko split. En vielä uskaltanut riippua vain yhden polven varassa, koska vasta viime tunnilta olen alkanut uskaltaa riippua kahden polven varassa. Ajattelin etten nyt kiirehdi ja yritä liikoja. Rengastrapetsi on siitä jännä laji että nytkin aina kun ohjaaja näytti uuden liikkeen niin ensimmäinen reaktio oli että apua, miten minä muka tuohonkin pääsen. Mutta kun alkoi tekemään ohjeiden mukaan niin kyllä sitä vaan aina ne liikkeet sai haltuun, voitti itsensä. Ainoa mikä jäi vähän nyppimään oli kun kiepillä renkaalle nouseminen ei tällä kertaa ottanut sujuakseen ollenkaan. Viime tunnilla se onnistui ja on kuitenkin liikkeenä hirmu hauska. Nyt sitä tehtiin ihan viimeiseksi ja ilmeisesti kahden tunnin tekeminen oli kuitenkin liikaa ilmajoogineen päivineen, koska kaikki tehot tuntuivat valuvan ulos käsivarsista ja viimeiseen kymmeneen minuuttiin ei meinannut sitten enää saada mitään aikaiseksi. Mutta jospa ensi kerralla saisi kiepinkin taas sujumaan!

Kivaa vaihtelua treeniin jokatapauksessa ja into on päästä edelleen lisääkin kokeilemaan kun vain tilaisuuksia taas avautuu!