Treenimusiikki ei välttämättä ole aivan samaa mitä kuuntelisit kotona noin muuten, yhtälailla kun on hyviä biisejä jotka eivät sovi ollenkaan treenitilanteeseen. On paljon biisejä joita et muuten kuuntelisi oikeastaan ollenkaan, mutta treenissä ne toimivat paremmin kuin moni muu. Itse esimerkiksi harvemmin kuuntelen kotona tanssimusaa, mutta treenatessa ne biisit toimivat tosi hyvin.

positive4.jpg
.. Kuten musiikista treenatessa.

Treenibiisien ydin onkin että niissä pitää olla riittävästi poweria, niistä pitää voida ammentaa voimaa että jaksaa viedä kukin sarja loppuun ja tehdä vielä pari toistoa lisääkin. Sopivan musan soidessa saat energiaa haastaa itseäsi. Venyttelyyn ja kehonhuoltoon voi sitten olla erikseen listattuna jotain rentouttavampia ja rauhoittavampia biisejä. Biisejä tarvitsee myös säännöllisin väliajoin vaihdella ja etsiä uutta toimivaa, ettei ehdi kyllästyä.

Mitäs siellä omalla listalla soi?

Tällä hetkellä salitreeniäni siivittävät muunmuassa nämä biisit:

Britneys Spears - Work B**ch

Bastien Laval - Restlessness

Kelly Clarkson - Invincible (Vicetone remix)

Lambretta - Bimbo

Fall Out Boy - Irresistible

Kat Deluna - Unstoppable

Nine Inch Nails - The Perfect Drug

Jalkapäivinä huomaan että musan pitää olla aggressiivisempaa ja vähän synkempää. Nine Inch Nailsin tahdissa on erittäin hyvä kyykätä. Britney Spearsia en kuuntele salin ulkopuolella mutta tuo kyseisen biisin "Now get to work b**ch" lävähtää joka kerta kuin henkinen piiskanisku että nyt tehdään ihan oikeasti niitä hommia. Tanssimusassa määräävä tekijä on jumputtava biitti josta on helppo hakea rytmiä suorituksiinkin. Listoiltani löytyy usein niin uutta kuin vanhaakin. Ysärin lopun tanssipoppi toimii salillakin usein. Toisaalta pelkässä nostalgiassakaan ei ole kiva koko aikaa rypeä, joten uuttakin materiaalia tulee säännöllisesti etsittyä vaihtelun vuoksi.

Voisikin ehkä sanoa että musiikki on ollut liikuntainnostukseni uuden aallon alusta asti mun oma PT, se joka kannustaa aina parempiin suorituksiin. Se auttoi pääsemään alkuun jo elämäntapamuutoksessa, sillä kotitreeni hiljaisuudessa on aika ankeaa mutta korvissa pauhaava musa teki siitäkin paljon mielekkäämpää. ( Lisää musiikin ja liikunnan yhteisvaikutuksista kirjoittelin edellisessä postauksessani TÄÄLLÄ.) Tärkeä vaan muistaa ladata ne kuulokkeet aina treenin jälkeen, tai muuten oman musan kuuntelu ei seuraavalla kerralla ehkä onnistukaan!