Elämä on hektistä, nopeatempoista. Arki pitää otteessaan eikä kukaan välty murheilta ja stressiltä. Jokaisella on omat ongelmansa sekä pään sisällä että ulkopuolella joiden kanssa joutuu kamppailemaan, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Joskus jokainen tarvitsee vähän etäisyyttä nähdäkseen taas selkeästi lähelle.

IMG_0138x.jpg

Meillä on varmaan kaikilla tapamme purkaa stressiä ja tuulettaa päätämme. On hyvä että on harrasteita tai muita asioita joista saa hyvää mieltä ja vastapainoa arkeen. Liikuntaharrasteet sekä harrastajateatteritoiminta ovat omia varaventtiilejäni, mutta sitten on hetkiä että salillekaan meno ei ole vaihtoehto vaikka pitäisi päästä purkamaan itseään. Stressitasot ovat liian korkealla tai olet vielä edellisistä treeneistä liian kipeä kiusataksesi lihasryhmiä.
 

IMG_0133x.jpg

Meillä suomalaisilla on onneksi luonto.

IMG_0126x.jpg

Niinä hetkinä kun fyysinen rääkki ei ole toimiva tapa tyhjätä päätä, voi koittaakin mennä jonnekin luonnon keskelle ja keskittyä vain olemaan. Hengittämään. Kuuntelemaan. Havainnoimaan. Unohtaa hetkeksi itsensä ja olla vain läsnä, osana luontoa, osana kokonaisuutta.

IMG_0121x.jpg

Rakastan luontoa ja varsinkin vettä elementtinä. Erityisesti merta, rannikon kasvattina, mutta mökkikesien kautta myös järvimaisemat ovat muodostuneet itselle tärkeiksi. Meren äärelle pääsee nykyään harvemmin, mutta olisi vaikeaa kuvitella asuvansa missään sellaisessa paikassa jossa ei halutessaan pääsisi veden äärelle. Aallot, lokit, kaislikon suhina. Tuulen ajamat vaahtopäät tai kirkas peilityyni järven pinta. Kaikessa on oma viehätyksensä ja oma tunnelmansa.

Joskus on siis käytävä etsimässä hetkellistä mielenrauhaa veden ääreltä ja suljettava ajatukset muulta maailman pauhulta.

ulkoaamiainen1.jpg
Aamiaisen voi myös nauttia ulkona luonnossa jos sää on siedettävä.