Kirjoittelin tammikuussa BC piiraasta, kivasta vaihtelusta tuunata aamuinen kaurapuuro marjapiiraan malliin. Nyt mieli teki taas jotain hiukan juhlavampaa versiota viikonlopuksi joten tuunasin reseptiä taas pikkuisen.
Kesällä tuli uusi versio skyristä, kookos, johon nyt ihastuin kympillä. Vaikka se on skyrien "kevyempiä" versioita, se on maultaan ja koostumukseltaan kuin jälkiruoka. Ihanan kermainen olematta liian esanssinen tai ällömakea (kuten keinotekoisesti makeutetuille versioille usein käy). Luonnollisesti piti testata kuinka se taipuu piirakan täytteeksikin.
RESEPTI
Pohja
1 kokonainen muna
1-2 rkl kookosskyr
1dl kaurahiutaleita
1/4 dl kookoshiutaleita
1/4 dl kauralesettä
Vettä
Täyte
1 kokonainen muna
1 valkuainen
2 prk skyr ( miinus pohjaan käytetyt lusikalliset )
noin 200g vadelmia ja mustaherukoita
Voitele vuoka esim. kookosöljyllä. Voit hieman laittaa kookoshiutaleita myös vuokaankin.
Sekoita pohjan ainekset kulhossa ja notkista hieman vedellä jos tarvitsee notkeampaa.
Paista pohjaa uunissa 15min 200°C.
Vatkaa muna + valkuainen kulhossa vaahdoksi. Lisää skyrit sekaan pikkuhiljaa niin seos pysyy kuohkeana.
Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa 10min 200°C.
Ota vuoka uunista ja lisää marjat täytteen päälle. Laita sitten vielä hetkeksi uuniin - jos käytät pakastemarjoja pidä uunissa noin 10min 200°C, tuoreita marjoja käytettäessa riittää 5min.
Anna jäähtyä ja maista!
Jälkiruoka/herkutteluversioon voit (kuten minä nyt tässä) lisätä hiukan hyytelösokeria niin tulee pikkuisen makeutta ja kaunis kiille. Kiehautin 1/2dl sokeria vedessä ohjeen mukaan ja lisäsin jäähtyneen piirakan päälle.
maanantai, 29. elokuu 2016
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.