Oot kotona kipeenä, flunssassa sohvan pohjalla. Tekee mieli jotain hyvää teen kanssa mutta ajatus kauppaan lähtemisestä on ihan hirveä. Sattumoisin kotona olisi kypsiä banaaneja jotka pitäisi syödä pois pahentumasta ja kananmunia. Kaapissa prodejauhetta ja muitakin jauhoja? Jaksaisko oikeesti leipoa?

muffinssit1.jpg

Jaksaisi. Ibumaxia naamariin ja kaapit auki. Netistä kaivelemaan proteiinimuffinssien ohjetta jota voisi vähän muokata sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään tarpeita. Leivinjauhetta ei sitten kaapissa ollut joten eka erä ei ollut kovin kuohkeaa. Kyllä se sen leivinjauheen tarvitsee, vaikka maku muuten olikin ok. Ja kyllä niitä muffinsseja teen kanssa alas sai.
Silti jäi ajatus että vähän tuunataan ja koitetaan vielä uudelleen. Leivinjauheen lisäksi hommasin taateleita lisämakeutukseksi kun sinne kauppaankin taas jaksoi, ja lisäsin vähän prodejauheen ja luomukaakaon määrää. Tuli jo taas parempia!

muffinssit2.jpg

Helpot proteiinimuffinssit:

1 kypsä banaani
5-7 kuivattua taatelia
2 kokonaista kananmunaa
2 kananmunan valkuaista

1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1/2 dl kookosjauhoja
1,5 mittaa proteiinijauhetta ( Lidl Whey Pro+ Peanut butter & chocolate)
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl raaka/luomukaakao
hyppysellinen kookoshiutaleita
loraus vettä/maitoa/soijamaitoa

Maapähkinävoita

Sekoita keskenään banaani, kananmunat ja valkuaiset sekä pilkotut taatelit. Mittaa kuiva-aineet omaan astiaansa ja sekoita. Lisää sitten jauhoseosta vähän kerrassaan muna-banaanivaahtoon. Lisää nestettä (itse lorautin mukaan suklaasoijamaitoa) jos seos ei meinaa pysyä riittävän juoksevana. Mittaa seos vuokiin (silikonivuuat ovat aika kätevät) ja lisää lusikoiden keskelle sopiva nokare maapähkinävoita.

Paista uunissa 180 °C noin 15 minuuttia (tarkista haarukalla kypsyys), anna jäähtyä ja maista!


muffinssit3.jpg