Mediocre = Keskimääräinen, keskinkertainen, keskiverto. Hääppöinen, kummoinen, pliisu, välttävä.

Mitä jos harrastat jotain, muttet ole siinä erityisen hyvä? Etenet hitaasti, et loista, et ole lähellekään paras tai taituri. Mitäs jos olet aika keskinkertainen tai jopa huono? Onko sulla silloin oikeutta harrastaa vai olisko aika vaihtaa jo johonkin muuhun juttuun. Olisko joku muu enemmän sun juttu? Mitäs jos kuitenkin tykkäät juuri siitä harrastuksesta, siitä huolimatta ettet ehkä olekaan se luonnonlahjakkuus?

Mä olen miettinyt näitä asioita aika paljon ajoittain. Tuntuu että löytyy aika monia vahvuuksia, mutta missään ei kuitenkaan ole tavallaan riittävän hyvä. Tietysti johtuu paljon siitä ettei ole keskittynyt kehittämään niitä taitoja pidemmälle, lahjakkuushan on vain pieni kimmoke ja loput työtä mikäli jossain oikeasti tahtoo olla hyvä. Mutta välillä siis tuntuu että vaikka on paljon asioita joiden tekemistä rakastan ( kuvataide, musiikki, kirjoittaminen) olen kaikissa ihan vaillinainen. Hyvä mutten riittävän hyvä. Keskiverto. Kotitaiteilija. Wannabe.

tanko2016_1.jpg

Sitten vielä tämä liikunta, erityisesti tankoilu ja akrobatia. Niihin ei edes ole minkään valtakunnan lahjakkuutta pohjana, vielä vähemmän kokemusta. Liikuntaharrastuksen suhteen olen lähtenyt aivan nollasta, tarkoitan etten lapsena uskaltanut olla pää alaspäin koskaan ja vaikka puissa kiipeilin ja telineillä niin mitään temppuja ei itsesuojeluvaisto antanut tehdä. Ymmärrettävästi tällä taustalla kehitys on hidasta joskin jatkuvaa. Sanotaanko että lähtötasoon nähden on helppo ylittää itsensä jatkuvasti koska siihen ei tarvita isoja suorituksia, vain pieniäkin edistymisiä.

Mutta jos en ole tarpeeksi hyvä, jos en ole suorastaan loistava, saanko silti harrastaa tätä kaikkea? No todellakin saan. Harvapa meistä on Edelfelt tai Picasso. Eikä se niin mene että sun pitää olla olympiatason urheilija jotta on oikeus harrastaa urheilua. Tai pystyä kirjoittamaan bestseller ollaksesi oikeutettu tarttumaan kynään. Laulaakin saat vaikket olisi teknisesti puhtain koulutettu ammattilainen.

tanko2016_2.jpg

Tee sitä mitä rakastat! Tunne se polte ja palo, luomisen ilo. Pidä siitä kiinni. Jos joku harraste tuo innostaa ja vetää puoleensa uudelleen ja uudelleen, pidä siitä kiinni. Tekemisen ilo on tärkein, harrastusten pitäisi virkistää meitä ja tuoda vaihtelua arkeen. Saada meidät voimaan hyvin. Inspiraatiot ovat elämän suola.

Laula, tanssi, näyttele, kirjoita, kiipeile tangolla tai rengastrapetsilla tai seiso käsilläsi, maalaa taulu. Ainoastaan tekemällä kehittyy, koko ajan paremmaksi, oppii uutta ja saa uusia ahaa-elämyksiä. Ole sitkeä ja yritä ja joka kerta olet vähän parempi kuin edellisellä kerralla! Pahintahan olisi antaa kokonaan periksi ja ajatella että turhaan yritän, ei minusta tähän ole. Vain jatkamalla voi edetä eteenpäin. Joskus pitää olla sitkeä, mutta se sitkeys myös palkitaan. Ja se itsensä ylittämisen tunne se vasta ihana onkin!