Mä olen elämässäni onnistunut aika hyvin välttämään kaikenlaisia riippuvuuksia.

Tupakkakokeilut jäi onnettomiin muka-cooleihin poskisauhuihin teininä. En ole absolutisti, spesiaaleissa illanvietoissa hyvä juomakin on paikallaan, mutta humalahakuinen juominen on myös jäänyt jonnekin kauas taakse - siitä ei vaan saa mitään (muuta kuin tylsän krapulan). Rakastan kahvihetkiä mutta pieni kofeiiniyliherkkyys estää kittaamasta kahvia kuppitolkulla. Olen hyvin perso makealle mutta pystyn hallitsemaan sokerikoukkua aina kun vaan päätän tehdä niin. En pelaa uhkapelejä enkä ole koukussa edes pleikkariin.

salilla4.jpg

Toisaalta joskus on ihanaa jos voi vähän sekoittaa päätä, tuntea euforiaa ja irtaantua pikkuisen arkitodellisuudesta. Ehkä me jokainen kuitenkin kaivataan vähän sellaistakin, tapoja pään sekoittamiseen vain on niin moni ja moni niistä myös huonoja tai vahingollisia.

Mullakin on kuitenkin huumeeni. Yksi niistä on piirtäminen ja maalaaminen - jos oikein uppoudun tekemään jotain piirrosta, unohtuu muu maailma helposti, sitä on sellaisen keskittyneen vimman vallassa, tekee ja hioo ja tekee taas. Tunnit kuluvat ihan ilman että huomaakaan. 
Toinen on musiikki - Mitä olisikaan elämä ilman itselle mieleistä musiikkia? Niitä hyviä biisejä jotka saa väreet kulkemaan kehossa ja mielen lentämään muissa atmosfääreissä. Musiikki sekä innostaa että rauhoittaa, mitä milloinkin tarvitsee.
Kolmas, ja ehkä se vahvin huumeeni on liikunta. Erityisesti tuntuva salitreeni on mulle kyllä oikeasti huume. Sen makuun kun pääsee sitä tarvitsee lisää. Vaikka siis salilla ehkä käykin niiden välillisten tavoitteiden takia - voimatasojen nousu, tiettyihin suorituksiin pystyminen ja ulkonäön muokkaus, niin se välitön vaikutus on se mikä tekee salitreenistä sen huumeen. Se euforia sarjatauoilla ja hetkellinen tyhjä pää kun siirtyy liikkeestä seuraavaan, kun on sopivasti rutistanut itsestään irti tehoja. Se hormoniryöppy jonka aikaan saavat nuo raskaan suorituksen aikana erittyvät endorfiinit on myös se fiilis mihin sitä myös jollain tapaa koukuttuu.
 

veny1.jpg

Välillä on hyvä antaa intohimon roihua, tehdä jotain mitä rakastaa ja mistä saa kiksejä.
Se vapauttaa, se puhdistaa mieltä. Toivon kuitenkin että löytyy näitä addiktioita joilla ei vahingoita itseään eikä muita. Sellaisia sopivia pieniä riippuvuuksia joista ei kuitenkaan kehkeydy liian pakkomielteisiä.