Greetings from the antarctic!
No ehkei sentään ihan sieltä saakka, mutta aika hyistä on ulkona ollut viime päivät, keskimäärin lämpötilat huidelleet -24°C.. -32°C välillä. Pidemmätkin lenkkeilyt ovat typistyneet korkeintaan parin kilometrin kiepaisuksi kerrallaan ja katukuvassa kuuminta hottia on michelin-ukkomaiseksi topattu olemus josta näkyy korkeintaan silmät. Talvea toivottiin ja nyt sitä sitten myös saatiin roppakaupalla!

kylma.jpg

Kun on tottunut lenkkeilemään päivässä moneen kertaan niin tuntuuhan se oudolta kun ei saakaan sitä normaalia liikuntamäärää. Onneksi nelijalkaiset lenkkikaverit ovat myös sitä mieltä ettei siellä tarkene ja päinvastoin ovat päättäneet että sisätiloihin voisi jäädä pysyvästi kunnes talvi on ohi. Käydään siis ulkona se mikä pystytään ja kerrankin nyt sitten mullakin on ajanjakso että liikunta koostuu pääpainotteisesti ja puhtaammin salitreenista kun normaalisti aerobista tulee päivittäin lenkkien ja pyöräilynkin (hyötyliikunta) merkeissä.

store.jpg

Joskus olen miettinyt että olisihan se jännä kokeilla sellaistakin elämäntapaa jossa se liikunta koostuukin vain pääosin salitreenistä tai ryhmäliikunnasta. Ettei tule sitä ylimääräistä aerobista juuri ollenkaan (ellei sitten erikseen käy salilla vaikkapa vähän crossailemassa). Koiranomistajalle kun se on aika outo tilanne jota harvemmin pääsee kokeilemaan. Mutta kyllä tässä jo odottaa siedettävämpiä kelejä.. Tuntuu että mieli ja pääkin on ihan tunkkainen kun ei saa tarpeeksi raitista ilmaa, joutuu vaan kököttämään sisätiloissa enemmän. Kyllä ne pitkät lenkitkin tuntuvat joskus puuduttavilta päivästä toiseen tehtyinä, mutta ehkä tämä lenkkeilemättömyys puuduttaa kuitenkin vielä sitäkin enemmän.. Joten toivotaan että saataisiin nauttia vielä talvesta myös ulkoilun merkeissä - nyt talven kauneuskin menee vähän harakoille kun sitä ei pitkään kerrallaan tarkene olla ulkosalla ihastelemassa!