Etsä kuitenkaan kykene. Et pysty tuohon mitenkään.
Eihän toi ole mahdollista. Et sä taivu, ei sulla ole tarpeeksi voimaa.
Kyllä muut pystyy, mut et sä pysty.


Se ääni joka nakuttaa takaraivossa kun olet yrittämässä jotain uutta, astumassa mukavuusalueen ulkopuolelle.
Se joka koittaa lannistaa, se joka on negatiivinen, pessimistinen. Kuka se on, treenikaveriko? Opettaja tai ohjaaja? Paras ystävä? Ei, kyllä se useimmiten on oma pää ja oma sisäinen ääni jonka kanssa joutuu kamppailemaan.

Pahinta on jos se pessimismin tunne valtaa kokonaan ja estää edes yrittämästä. Annat periksi jo valmiiksi. Helpompi olla antaa periksi jo valmiiksi kuin yrittää ja epäonnistua. Vai onko? Eikö siinä menetä vielä jotain enemmän jos ei lähde edes kokeilemaan?

tanko6.jpg

Ei kaikki ole luontaista, ei kaikki ole helppoa. Kuka on seppä syntyessään, mikä asia ei vaatisi toistoja ja toistoja sekä harjoitusta enemmän ja enemmän ennenkuin alkaa sujua? Kehitys tapahtuu vaivihkaa. Mutta typerintä mitä voi tehdä on antaa pessimistisille ajatuksille niin paljon valtaa että antaa periksi jo alkuunsa. 

tanko5.jpg

Kyllä itselleni tulee ihan liian helposti vielä hetkellisiä jäätymisiä uusien haasteiden edessä, kuten tankotanssin pitojen ja liikkeiden. On niin helppo urautua suorittamaan vaan vanhaa tuttua rutiinia ja osaamista ja vielä tässä vaiheessa hankala päätellä mitkä liikkeet sopisivat luonnollisiksi jatkoiksi sen osaamisen päälle. On totta että moni haastavammista liikkeistä ei vielä onnistu mutta liikkumavaraa on kuitenkin runsaasti uuden oppimiseen siitä huolimatta. Ja jos jotain ei heti osaa, sen voi opetella ajan kanssa. Kyllä se sieltä tulee, ennen pitkää, niinhän on tulleet nykyisetkin liikkeet harjoituksella.

Miten suhtaudut jos kurssikaverisi kokeilee jotain uutta, itselleen tuntematonta liikettä? Harjoittelee jotain haastavampaa? Sanotko että lopeta, unohda, älä edes yritä, et sä voi mitenkään pystyä tuohon, HULLU! Toki sellainenkin asia on olemassa kuin terve itsesuojeluvaisto, mutta mitäs jos pyrkisit olemaan itseäsikin kohtaan kannustavampi?

NOTE TO SELF:

Yritä ihmeessä! Voit vielä hämmästyä! Osaat enemmän kuin uskotkaan!
Älä lannistu, koita vielä kerran! Todellakin sä pystyt siihen!
Ei oo kaukana, anna mennä vielä, kohta se onnistuu!